EN

Search
Close this search box.

Asunnon vastaanotto

Asuntotarjous

Kun meiltä vapautuu hakutoiveitasi vastaava asunto, lähetämme sinulle ja mahdollisille muille hakijoille kirjallisen, henkilökohtaisen asuntotarjouksen sähköpostin välityksellä tai postitse. 

Asuntotarjous on voimassa 3 vrk tarjouksen päiväyksestä. Kun saat asuntotarjouksen, ota mahdollisimman pian yhteyttä toimistoomme. Voit hyväksyä asuntotarjouksen heti tai sopia ajankohdan asunnon esittelylle ennen tarjouksen hyväksyntää. 

Mikäli tarjottu asunto ei vastaa toiveitasi, voit ilmoittaa ettet ole kyseisestä asunnosta kiinnostunut mutta haluat jatkaa asunnon hakua. Sinun on otettava yhteyttä toimistoon myös siinä tapauksessa, ettei asunto ole sopiva – muussa tapauksessa hakemus poistetaan.

Kun hyväksyt asuntotarjouksen, sinun tulee maksaa vuokravakuus sekä toimittaa meille tarvittavat liitteet ennen vuokrasopimuksen kirjoittamista. Lisätietoa vuokravakuuden maksamisesta ja liitteiden toimittamisesta löydät alta.

Vuokravakuus

Kaupungin aravavuokra-asunnoissa on käytössä vuokravakuus. Vuokravakuus tulee maksaa ennen vuokrasopimuksen kirjoittamista.

Jos haet Kelasta maksusitoumusta vuokravakuudeksi, voit hakea sitä lähettämällämme asuntotarjouksella.

Vuokravakuus maksetaan takaisin vuokralaiselle vuokrasopimuksen päättyessä, mikäli asunnosta ei ole vuokrarästejä ja asunto luovutetaan moitteettomassa kunnossa. Mikäli asunnossa havaitaan vahinkoja tai vuokria on jäänyt maksamatta, vuokranantajalla on oikeus pitää maksettu vuokravakuus ja kattaa siitä aiheutuneita kuluja.

Liitteiden toimittaminen

Mikäli hyväksyt tarjouksen, toimita meille tarvittavat liitteet mahdollisimman nopeasti. Vuokrasopimus voidaan kirjoittaa vasta kun tarvittavat liitteet on toimitettu.

Toimitettavat liitteet:

Selvitys kuukausituloista

Selvitys verotuksesta

todistus varallisuudesta

Mikäli hakijalla on varallisuutta (asunto, kesämökki, arvopapereita ym.) tulee sen tämän hetken käyvästä myyntiarvosta esittää selvitys:
Mikäli omaisuus on myyty tai luovutettu tulee toimittaa:

Muut mahdolliset liitteet

Vuokrasopimus

Kirjallinen vuokrasopimus allekirjoitetaan Riihimäen Kotikulman asiakaspalvelupisteellä. Voit allekirjoittaa vuokrasopimuksen myös sähköisesti, jolloin lähetämme sinulle puhelimeesi ja/tai sähköpostiisi tarvittavat tiedot pankkitunnistautumista varten.

Ensimmäinen vuokrasopimus on aina kolmen kuukauden (3kk) määräaikainen sopimus. Määräaikainen sopimus sitoo molempia osapuolia sopimusajan, eli kumpikaan ei voi irtisanoa vuokrasopimusta tuona aikana. 

Mikäli vuokranmaksu ja asuminen ovat sujuneet, uusitaan vuokrasopimus toistaiseksi voimassa olevaksi määräajan jälkeen. Mikäli sinulla on maksusitoumus Kelasta, huomioithan että se täytyy uusia määräaikaisen sopimuksen jälkeen.

Asumistuki

Mikäli haet asumistukea Kelasta voit hakea sitä allekirjoitetulla vuokrasopimuksella. Kelan asumistuki tulee ohjata maksettavaksi suoraan Riihimäen Kotikulma Oy:n tilille. 

Mikäli sinulle myönnetään Kelan asumistuki, sinun tulee itse vähentää vuokrasta asumistuen määrää vastaava summa. Maksat siis vuokraa asumistuen jälkeen jäljelle jäävän osuuden (vuokrasumma – asumistuki = maksettava vuokra) verran.

Lisätietoa muuttajalle

Kun vuokrasopimus on kirjoitettu, voit alkaa valmistautumaan muuttoon. Vuokrasopimuksessa ilmoitetaan vuokrasopimuksen alkamispäivä, jolloin voit muuttaa asuntoon. Kerromme sinulle vuokrasopimuksen kirjoituksen yhteydessä, mistä ja milloin voit noutaa asunnon avaimet.

Olemme koonneet verkkosivuillemme kattavasti tietoa ja ohjeita asuntoon muuttaville sekä asukkaille. Muista tehdä esimerkiksi muuttoilmoitus ja sähkösopimus ennen asuntoon muuttoa.