EN

Search
Close this search box.

Näin haet asuntoa

Asunnon hakeminen

Kotikulman vapaita vuokra-asuntoja haetaan täyttämällä asuntohakemus. Asuntohakemuksen voit täyttää verkossa tai halutessasi myös paikan päällä toimistollamme.

Kotikulman asuntoja voi hakea kuka tahansa täysi-ikäinen henkilö – taustasta tai elämäntilanteesta riippumatta. Meiltä löydät monipuolisesti asuntoja niin yksinasuville, pariskunnille, ystävyksille kuin perheille.

Asukasvalinnassa käytetään tarveharkintaa. Tämä tarkoittaa sitä, että tarjoamme vapautuvia asuntoja hakijoille kiireellisyysjärjestyksessä. Asuntohakemuksessa kysymme sinulta asunnon tarpeen syytä ja kiireellisyyttä. Lisäksi asukasvalintaan vaikuttavat hakijan tulot ja varallisuus.

Voit toivoa asuntoa joko tietystä kohteestamme tai tietyltä alueelta, tai kertoa meille vain esimerkiksi minkä kokoista asuntoa etsit ja paljonko olet enintään valmis maksamaan vuokraa asunnosta. Pyrimme ottamaan hakijoiden toiveet mahdollisimman hyvin huomioon.

Hakulomakkeen täyttäminen

Hakemus pitää olla HUOLELLISESTI täytetty. Puutteellisia tai huolimattomasti täytettyjä hakemuksia ei voida käsitellä.

Hakijan ja kanssahakijan tulee olla täysi-ikäisiä. Kaikki mukana muuttajat tulee merkitä hakemukseen. Kaikkien hakemuksella olevien muuttajien henkilötiedot, myös sosiaaliturvatunnukset, tulee merkitä hakemukselle.

Hakemuksen voi tarvittaessa täyttää myös toimistolla. Toimistomme sijaitsee osoitteessa Maisterinkatu 9, Riihimäki. Toimistomme on avoinna ajanvarauksella. Ajan voit varata soittamalla arkipäivänä klo 9-15 välillä numeroon 019 569 5690 tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen kotikulma@riihimaki.fi.

Bruttotulot ja varallisuus

Hakemuksella kysytään bruttotulojasi, varallisuuttasi ja velkojasi. Tulosi, varallisuutesi ja velkasi otetaan huomioon asunnon tarpeen arvioimisessa sekä sopivan asunnon tarjoamisessa.

Bruttotulot tarkoittavat tulojen määrää kuukaudessa ennen veroja tai muita vähennyksiä. Tuloja ovat esim. ansiotulot (palkka) lisineen, eläkkeet, erilaiset jatkuvat korvaukset, invalidiraha, aikuisopintotuki sekä pääomatulot. Tuloiksi ei lasketa mm. asumistukea tai lapsilisää.

Velat tulee selvittää luotonantajan todistuksella tai tiliotteen maksamattoman velkapääoman määrällä. Velkasaldo vähennetään omaisuuden käyvästä arvosta, ilmoita hakemuksessa täydet määrät.

Varallisuus (osakehuoneisto, kiinteistö tai vapaa-ajan asunto) ilmoitetaan käyvän arvon mukaan. Velat ilmoitetaan maksamattoman pääoman mukaan, valtion takaama opintolaina ilmoitetaan erikseen. Varallisuutta on hakijan / hakijoiden omistama osakehuoneisto, kesämökki tai omakotitalo, joista liitteinä toimitetaan kirjallinen arvio luovutushinnasta. Sen voi saada kiinteistönvälittäjältä.

Asunnon tarpeen syy

Valitse mahdollisuuksien mukaan valmis vaihtoehto. Voit kertoa asunnon tarpeen syistä lisää kohdassa ’Lisätiedot’.

Hakemuksen liitteeksi on kirjallisena toimitettava mahdolliset liitteet ja selvitykset, jolla hakija perustelee asunnon tarvettaan, kuten irtisanomisilmoitus, lääkärintodistus liikuntarajoitteesta, sosiaalitoimen puoltolausunto tai neuvolan raskaustodistus kun raskaus on kestänyt yli 15 viikkoa.

Aluetoivomukset

Aluetoivomukset voi mainita hakemuksessa, mutta tämä ei ole pakollinen kohta. Asuntoa tarjotaan ensisijaisesti toivotulta alueelta, mahdollisuuksien mukaan.

Pääset tutustumaan asuinalueisiin ja kohteisiin täältäEsimerkkejä vapaista asunnoista löydät täältä.

Valitse toivomasi hakukohteet aluejaon mukaan:

HIRSIMÄKI Savikonkatu ja Puutarhakatu

HUHTIMO Huhtimonkatu

KESKUSTA Oikokatu, Paloheimonkatu, Saarikatu, Kirkkopolku ja Veturimiehenpolku

KIRJAUS Joosepinkuja, Kyllikinpolku, Lemmenmäentie ja Vanhainkodintie

PELTOSAARI Linnunradankatu, Jupiterinkatu, Marsinkatu, Otavankatu ja Uranuksenkatu

RÄÄTYKÄNMÄKI Karjapiianpolku, Koppelintie ja Karjaportintie

URAMO Ahjolankatu, Ilomäentie, Papupolku ja Peuranpolku

Haettava asuinhuoneisto

Merkitse ensisijaisesti toivomasi talotyyppi (esim. rivitalo, kerrostalo), ensisijainen toivomasi huoneistotyyppi (esim. yksiö, kaksio) sekä vuokran yläraja.

Mikäli saat toimeentulotukoa, huomioithan että Kela on asettanut ylärajat korvattavan vuokran määrälle elämäntilanteesta riippuen. Voit tarkistaa hyväksyttävät asumismenot kelan sivuilta: kela.fi/toimeentulotuki-asumismenot

Hakemusten voimassaolo, uusiminen ja päivittäminen

Asuntohakemus on voimassa kolme (3) kuukautta kerrallaan. Hakijan on itse uusittava hakemus ottamalla yhteyttä Kotikulman toimistoon puhelimitse tai sähköpostilla. Mikäli tietosi ovat ennallaan, sinun ei tarvitse tehdä uutta hakemusta. Hakemuksen vanhenemisesta ei ilmoiteta hakijalle erikseen.

Asuntohakemuksia voi olla voimassa vain yksi kerrallaan, joten uusin hakemus korvaa aina vanhan hakemuksen. Hakemus tiedot rekisteröidään Visma L7 järjestelmään. Rekisteröinti on edellytys hakemuksen käsittelylle.

Lähettämällä hakemuksen hakija vakuuttaa antamansa tiedot oikeiksi. Mikäli olosuhteet muuttuvat, hakemus on korjattava olosuhteita vastaavaksi.

Hakemusten käsittely ja asukasvalinnat

Asumispalveluumme saapunut hakemus käsitellään mahdollisimman pian ja tilannetta tarkistellaan sen voimassaolon aikana.

Riihimäen kaupungissa on voimassa keskitetty vuokra-asuntojen hakujärjestelmä. Yhdellä hakemuksella voi hakea asukkaaksi kaikkiin Riihimäen kaupungin ja Riihimäen Kotikulma Oy:n omistamiin asuntoihin.

Asukasvalinta perustuu tarveharkintaan. Asunnon saantiin vaikuttaa asunnon tarve, varallisuus ja tulot. Asunnon tarve arvioidaan tapauskohtaisesti. Perustele hakemuksessasi asunnontarpeesi.

Lue lisää ARA:n asukasvalinta sivulta.

Hakijoiden luottotiedot tarkastetaan Suomen Asiakastieto Oy:n luottorekisteristä.