EN

Search
Close this search box.

Järjestyssäännöt

Järjestyssäännöt Kotikulman asukkaille

Jotta asuminen sujuisi mutkattomasti, on hyvä muistaa huomioida muut asukkaat. Kiinteistöön on laadittu järjestyssäännöt helpottamaan arkea ja parantamaan kaikkien viihtyvyyttä.

Yhteiset pelisäännöt helpottavat kiinteistön arkea ja tekevät asuinympäristöstä viihtyisän. Järjestyssäännöt sisältävät tavallisesti asumiseen, terveyteen ja turvallisuuteen liittyviä ohjeita. 

Järjestyssäännöt ovat usein esillä esimerkiksi rappukäytävän ilmoitustaululla. Ne on myös jaettu kaikille asukkaille vuokrasopimuksen yhteydessä. Tutustu kiinteistön järjestyssääntöihin, jotta osaat noudattaa niitä. Järjestyssäännöt saat ladattua alta pdf-muodossa.

Tupakointi asunnossa ja parvekkeella

Tupakointi sisällä asunnossa ja taloyhtiön yhteisissä tiloissa on kielletty. Tupakointi sisätiloissa aiheuttaa mittavaa vahinkoa asunnolle. Asunto, jossa on tupakoitu, joudutaan remontoimaan lattiasta kattoon, tämä aiheuttaa turhia kuluja taloyhtiölle.

Huomioithan, että tupakointi parvekkeella voi aiheuttaa haittaa tai häiritä muita asukkaita. Etenkin kesäisin tupakansavu ja -haju voi kulkeutua parvekkeelta sisälle myös muihin asuntoihin esimerkiksi tuuletuksen yhteydessä. Pyri siis ottamaan naapurit huomioon tupakoinnin osalta.

Lemmikkieläimet

Lemmikkieläimet ovat tervetulleita asumaan Kotikulmaan. 

Varmistathan kuitenkin, ettei lemmikkisi aiheuta häiriötä muille ja huolehdithan siitä, että lemmikin jätökset tulee korjattua asianmukaisesti.

Yörauha ja naapurisopu

Kiinteistössä on hiljaisuus klo 23:00-07:00. Tällöin pyri välttämään kovaa ääntä aiheuttavia toimintoja, kuten imurointia tai musiikin soittamista. WC:n ja suihkun käyttö on sallittua yörauhan aikaan.

Kiinteistössä asuminen edellyttää joustavuutta. Normaaleja elämisen ääniä pitää sietää, eikä naapureilta voida vaatia täyttä hiljaisuutta. Muut asukkaat on kuitenkin muistettava aina ottaa huomioon, ja järjestyssääntöjä sekä muita yleisiä pelisääntöjä on noudatettava. 

Tiedota naapureita juhlista ja remonteista etukäteen, jos epäilet niiden aiheuttavan häiriötä.

Häiriötilanteet

Turha kyttääminen kiinteistössä kiristää tunnelmaa ja aiheuttaa tarpeettomia ristiriitoja, mutta jatkuviin ja toistuviin häiriöihin pitää puuttua. Esimerkiksi jatkuvasti muihin asuntoihin kaikuva musiikki tai aina omistajan poissa ollessa useita tunteja haukkuva koira eivät ole enää normaalia asumista.

Häiriöilmoitus tulee tehdä kirjallisesti ja siinä pitää olla vähintään kahden naapurin allekirjoitus. Tämä siksi, että laki asuntohuoneiston vuokrauksesta lähtee siitä ajatuksesta, että häiriöitä kokeneen asukkaan/asukkaiden on pystyttävä todistamaan kokemansa häiriö.

Häiritsevään käyttäytymiseen on hyvä reagoida kiinteistössä heti. Siihen voidaan puuttua usein eri keinoin.

Toiminta häiriötilanteissa:

Häiriöilmoituksen saat ladattua alta pdf-muodossa.