EN

Search
Close this search box.

Poismuutto

Pois muuttaminen

Irtisanomisaika ja irtisanominen

Vuokrasopimuksen irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi.

Irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana vuokranantaja on vastaanottanut irtisanomisilmoituksen. Vuokrasopimus on siis voimassa seuraavan kuukauden viimeiseen päivään saakka, jonne saakka maksetaan myös vuokra. Määräaikainen sopimus päättyy määräajan jälkeen, ellei sopimusta uusita.

Irtisanominen tulee tehdä kirjallisena. Molempien sopimusosapuolien irtisanominen vaaditaan. Voit tehdä irtisanomisen sähköpostilla osoitteeseen kotikulma@riihimaki.fi.

Ohessa lomakkeet irtisanomiseen sekä osittaiseen irtisanomiseen, jos vain toinen sopimusosapuoli muuttaa pois asunnosta.

Muuttosiivous

Ennen poismuuttoa asunnossa kuuluu tehdä muuttosiivous. Seuraavan asukkaan on mukavampi muuttaa asuntoon, kun siivous on tehty kunnolla. 

Siivoa huoneisto niin, ettei taloyhtiön tarvitse tilata muuttosiivousta asuntoon. Mahdolliset huoneiston siivouskustannukset tulevat lähtevän asukkaan maksettavaksi.

Näin teet muuttosiivouksen:

Avainten palautus ja asunnon tarkastus

Varastot ja muut vuokralaisen hallinnassa olevat tilat tulee tyhjentää ennen avainten luovutusta.

Avainten palautus tulee tehdä viimeistään ensimmäisenä arkipäivänä klo 12:00 mennessä vuokrasopimuksen päättymispäivästä.

Muista luovuttaa kaikki huoneiston avaimet sekä autolämmityspistorasian ja postilaatikon avaimet. Mikäli kaikkia asukkaalle luovutettuja asunnon avaimia ei palauteta, joudutaan asuntoon sarjoittamaan uusi lukkopesä, jonka hinta tulee lähtevän asukkaan maksettavaksi. Hinnastoon voit tutustua tästä.

Huoneisto tarkastetaan mahdollisimman pian vapautumisesta. Mikäli huoneistossa ei havaita vahinkoja, vikoja tai puutteita, tarkastuksen jälkeen vuokravakuus palautetaan.

Vakuuden palauttaminen

Vuokravakuus on yksi vuokrasopimuksen perusehdoista. Vuokranantaja kattaa vakuudella mahdollisia maksamattomia vuokria sekä esimerkiksi korjauskustannuksia, jotka syntyvät, jos asuntoa ei ole hoidettu huolellisesti. Vuokrasuhteen päättyessä vuokranantaja voi myös pidättää vakuusmaksusta siivouskuluja vastaavan summan, jos asuntoa ei ole siivottu riittävän perusteellisesti. 

Vakuus palautetaan asunnon tarkastuksen jälkeen noin yhden kuukauden kuluessa vapautumisesta, mikäli vuokranmaksussa ei ole ollut ongelmia, avaimet on palautettu ja asuntoa on hoidettu hyvin. Mahdollinen maksusitoumus palautetaan sitoumuksen myöntäjälle.