EN

Search
Close this search box.

Vuokranmaksu

Vuokranmaksu

Vuokraa maksaessa tulee käyttää aina tilisiirtolomakkeessa mainittuja tili- ja viitenumeroita. Viitenumero pysyy samana joka kuukausi.

Vuokra ja muut maksut kuten sauna- ja autopaikkamaksu on maksettava viimeistään eräpäivänä eli kunkin kuukauden 5. päivänä. Vuokrasopimuksen mukaista eräpäivää ei voi muuttaa. Jos sauna- ja autopaikkamaksut puuttuvat vuokralaskusta, ne pitää lisätä sinne itse. Kelan asumistuki tulee ohjata maksettavaksi suoraan Riihimäen Kotikulma Oy:n tilille. Tällöin asumistuen osuus vähennetään vuokrasta itse ja erotus maksetaan samaa viitenumeroa käyttäen.
Vuokran määrä tarkistetaan vuosittain. Mahdollisesta vuokrankorotuksesta ilmoitetaan kirjallisesti vähintään kaksi kuukautta ennen uuden vuokran voimaantuloa. Korotuksen yhteydessä saat myös uuden tilisiirtolomakkeen.

Vuokranmaksusta on tärkeä huolehtia ajallaan. Tilapäisissä maksuvaikeuksissa otathan yhteyttä asukasisännöitsijään tai vuokranvalvojaan. Myöhästyneestä vuokrasta peritään viivästyskorkoa.

Vuokrien perinnän hoitaa Intrum. Mikäli vuokrasi on siirtynyt perintätoimistolle, ota yhteys suoraan heihin: intrum.fi/fi/asiakaspalvelu/

Yhteystiedot löytyvät myös perintäkirjeestä.

Vuokrasopimus voidaan purkaa maksamattomien vuokrien vuoksi. Tarvittaessa maksamattomat vuokrat peritään asukkaalta oikeusteitse.

Vuokrasopimusehdot

Ensimmäinen vuokrasopimus on aina kolmen kuukauden (3kk) määräaikainen sopimus. Määräaikainen sopimus sitoo molempia osapuolia sopimusajan. Mikäli vuokranmaksu ja asuminen ovat sujuneet, uusitaan vuokrasopimus toistaiseksi voimassa olevaksi määräajan jälkeen. Mikäli sinulla on maksusitoumus Kelasta, huomioithan että se täytyy uusia määräaikaisen sopimuksen jälkeen.

Asukkaan on suositeltavaa ottaa kotivakuutus. Kiinteistön vakuutus tai Riihimäen Kotikulma Oy ei korvaa asukkaan omaa irtaimistoa mahdollisen vahingon sattuessa. 

Vuokrasopimus voidaan purkaa maksamattomien vuokrien vuoksi. Tarvittaessa maksamattomat vuokrat peritään asukkaalta oikeusteitse.

Vuokrasopimuksessa on yhden kuukauden irtisanomisaika. Poismuuttaessa avaimet on luovutettava takaisin viimeistään ensimmäisenä arkipäivänä vuokrasopimuksen päättymispäivästä klo 12:00 mennessä. Lisätietoa poismuuttamisesta löydät täältä.

Vuokranantajalla on oikeus pidättää vuokravakuus tai laskuttaa poismuuttavaa asiakasta, mikäli asunnossa havaitaan vahinkoja, asunnon muuttosiivous on puutteellinen tai poismuuttavalla asukkaalla on maksamattomia vuokria.